Sol och mat! Gazpacho~

Vilken underbar dag! Soligt och fint! Fick upp Daniel tidigt och så vandrade vi iväg till boländerna. Gick omkring från ungefär 11 på morgonen och kom hem vid 15 tiden så det har blivit mycket sol idag ^^!
 
Så skönt att jag verkligen har kunnat slappna idag och njuta av sommaren medan den varar. Blev massa med god mat idag, en perfekt sommardag helt enkelt.
 
Har två nya stekpannor och en ny kastrull också, yay :D. Fick överraskning sms om att jag hade paket att hämta och då jag hämtade upp den kom jag ihåg att jag beställt dem. Rolig överraskning, även om paketet kunde ha innehållet roligare saker ;D. Får ta och beställa nåt igen och glömma bort det så jag har något att se fram emot... or wait..
 
 
I boländerna hoppade vi in på Rusta, XXL, Biltema, IKEA, Coop och intersport. Jag var egentligen på jakt efter en cykel... men det slutade med att vi gick därifrån med en ny proteinshaker, en tröja åt Daniel, lite mat och ätbart från Coop och så hittade jag denna plastficka för kort hihi ^^:
 
 
Sen hemma blev det mat och sen mixade jag ihop lunchen! Ett tips jag fått av David, Gazpacho!
"Gazpacho har sitt ursprung från Andalusien och är en spansk kall soppa gjord på råa grönsaker." Receptet är taget härifrån. Tack för tipset David!
 
Jag skalade vissa av dem, skar dem i mindre bitar och mixade bara ihop allt färskt:
 
 
1 vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
0.5 kg kg tomater
1 st röd paprika
1 st gurka
1 st rödlök
salt, svartpeppar
 
 
Saltade och pepprade det efteråt och hällde upp det i lunchlådor. Kommer att äta det med keso till imorgon som lunch! Vet inte riktigt hur länge det står sig, kan hända det bara blir till två dagars lunch ändå och får ta en sista som middag eller nåt :). Super hälsosamt, var till och med så ambitiös att jag räknade ut kcal på det! Bara 300-400 kcal och det är dessutom till 8 portioner påstod receptet, fast jag tyckte det bara blev 3... pah, 8.. fylld med bara bra grejjer! Bättre än att äta sallad ifall man brukar ha på ost och en massa dressing på).
 

Kommentarer
Postat av: David

Krutonger är guld att ha på! Man kan också spara lite gurktärningar att lägga i vid servering. Soppor är all about the peripherals!

2013-07-08 @ 08:17:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0