Mera bak, hemmagjorda proteinbars

Idag var jag väldigt seg då jag steg upp och jag insåg att jag måste ta itu med sömnen och gå och lägga mig tidigare från och med nu. Tiden räcker seriöst inte till, det har den iofs aldrig gjort. Men jag behöver ta hand om sömnen bättre om jag ska orka jobba och prestera som jag vill. Känner av lite förkylningssymptomer också, meh.
 
Började segt på gymmet men kom igång lite efteråt. Tyvärr inte min fulla potential dock kände jag, men jag hoppas ändå det gick vägen och att jag lyckades sporra några. Det var fullsmockat på vissa av passen i alla fall och ingen gick mitt i, puh. Det var spinning, core, styrka och harmoni på schemat.
Sen gick vi ut och åt sushi på Mikaku! Japp, lyxade till och med till det och åt på plats.
 
 
Sen efter att ha handlat lite så var det hem och experimentera igen! Det är detta jag gör främst nuförtiden de dagarna jag inte jobbar - handlar och meckar i köket. För det första blev det ännu ett bananbröd! Det har verkligen fastnat på mig och jag märkte idag att det har blivit en stor favorit! Man får ett sug efter den som känns lite farligt...
 
 
Sen lagade jag egna proteinbarer! Lite sega, degiga äppel och kanel barer med whey proteinpulver! Väldigt skönt att veta exakt vad som finns i dem. Använde dessutom min egengjorda äppelmos :D. Modifierade det här receptet lite grann och bytte ut mandelsmör mot kokosolja och havrekli mot fiberhusk eftersom det var vad jag hade hemma. Det är ett recept som det bara är att blanda allt och sen forma barerna. Enkelt!
 
 
Jag lade ut stor sked på bakplåtspapper och rullade det i den och skar dem i lämpliga bitar för att sedan snurra in dem i mera bakplåtspapper som portioner. Jag gjorde dem rätt så små för jag ville ha flera. I receptet stod det att en sats skulle räcka till 4 barer, det blev typ det dubbla för mig.
 
 
Resultatet blev överraskande bra! Drog till med en dubbelsats till sist också.. Riktigt goda och lite sega. Har lagt in dem i frysen nu och kommer att plocka med mig dem de dagarna jag ska träna :D.
 
 
Helt ok då jag provsmakade en på kvällen efter att den varit i frysen nån timme.
 
 
Efter att jag hade bakat så slängde jag ihop delar av resterna från bananbrödet och proteinbarerna i en skål. Det blev lättkvarg, turkisk yoghurt, skivad banan och torkade äppelringar (hackade) tillsammans med två skivor av det nygräddade bananbrödet och fy tusan vad gott det var! Då hade jag iofs också kryddat till det med en matsked agavesirap också, hrrm... Men det där bananbrödet alltså, NAM! Det är verkligen nåt mellan bröd och bakverk! Okej det är från och med nu en stor favorit i hälsoköket!
 
 
Jag har bestämt mig också! Igen då. Hela Maj blir sockerfri och går i hälsans spår! Jag kommer dessutom att börja nu på tisdag redan. Får se hur det går ihop med crunchen men bara att ta det en dag åt gången så ska det nog gå fint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0