Testar laga nom på Portabella
Tänkte tipsa om en mumsig maträtt som Daniel kom på som vi lagade igår! Hade tänkt visa igår men dagen försvann. Han blev sugen på att testa Portabella eftersom vi inte tidigare har ätit dem. Inte iaf då vi lagat mat själv. Det är ju standard champinjoner som gäller så...
Nå iaf vi lagade rotmos av sötpotatis, färskpotatis (vi säger nypotatis i Finland. Ingen term jag hittat här i Sverige dock.. vilket känns konstigt eftersom nypotatis är mycket enklare att säga än färskpotatis :3. Sen är det nog en vanesak också) och morot.
Sen fixade Daniel till svampen och lade dem med hatten ner i en ugnsform, lade i färska kryddor som basilika, rosmarin och dill tillsammans med olivolja och salt och mozarella :O.
Sen i ugnen en bra stund ända tills de såg genomlagade ut. Såhär blev de!
Och med rotmos och Créme fraishe sen :)
Det blev helt fantastiskt gott! Skulle passa utmärkt med bara nypotatis också och créme fraishe blandat med dill :D. Super lyckat! Passade väldigt bra till lunch också dessutom ^^.
Nå iaf vi lagade rotmos av sötpotatis, färskpotatis (vi säger nypotatis i Finland. Ingen term jag hittat här i Sverige dock.. vilket känns konstigt eftersom nypotatis är mycket enklare att säga än färskpotatis :3. Sen är det nog en vanesak också) och morot.
Sen fixade Daniel till svampen och lade dem med hatten ner i en ugnsform, lade i färska kryddor som basilika, rosmarin och dill tillsammans med olivolja och salt och mozarella :O.
Sen i ugnen en bra stund ända tills de såg genomlagade ut. Såhär blev de!
Och med rotmos och Créme fraishe sen :)
Det blev helt fantastiskt gott! Skulle passa utmärkt med bara nypotatis också och créme fraishe blandat med dill :D. Super lyckat! Passade väldigt bra till lunch också dessutom ^^.
Kommentarer
Postat av: Claes
Ser galet gott ut o_o
Postat av: Sabine
Det var det också :D Överträffade förväntningarna ^^
Trackback