Sushi!
Avslutade för en liten stund sedan ett 2 h långt samtal med familjen hemifrån. Majoriteten av tiden var med mamma. Så går det då man inte pratat på länge!
Idag testade jag igen att laga sushi! Vi lagar det super sällan. Även om jag gärna vill testa att laga det så blir man alltid besviken efter att man har lagt ribban vid Mikaku, och det går knappt att jämföra, och man SKA INTE jämföra, med professionella sushiställen >_<. Men det är roligt att försöka i alla fall, men det vore ännu roligare om man inte lade en sådan standard. Det är som att jag aldrig jämför mammas sushi eller mat med någonting heller. Det är en helt egen klass i sig!
Förbereder och hackar sushi ingredienserna. Den här gången har jag införskaffat riktigt risvinäger också. Tidigare har jag inte haft det eftersom Daniel inte tycker om vinäger, men jag lyckades övertala honom att försöka med det.

Steker morötterna mjuka och mera smaksatta med salt och sesamolja och detsamma med strimlad tofu!

Och sen de självklara torkade algbladen runt omkring. Giga pack jag tog hemifrån :D. En av alla fördelen med att ha Koreansk släkt eller en mamma som åker till Korea är att hittar coola matvaror, som dessutom är billigare och mera "äkta" kvalitet än det som säljs här.

Dags att rulla

Fyllning är avokado, gurka, morötter och tofu

Det blev två rullor och två nigiri som jag snitsade till med alla fyra ingredienserna. Den ena maki rullen skar Daniel upp och den andra skar jag upp... Jag tycker det syns vem som skivat vilken, inte för att vara sån, men... ;D Toppad med sesamfrön

Är fortfarande super mätt flera timmar efteråt. Riset överkokat och nästan gröt - fail. Överlag var det helt ok, godare än förra gången skulle jag vilja påstå men då lyckades jag bättre med riset dock. Jag gjorde en egen soyablandning med vatten, kinesisk soyasås, sesamolja och sesamfrön i. Ätbart åtminstone :)
Kommentarer
Trackback